Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Év végéig lehet ingyenesen frissíteni a Windows 10-re

2017. november 03. 16:28 - Satinfo

Az operációs rendszerre való átváltás egy legális kiskapunak köszönhetően érhető el, de ez a lehetőség hamarosan megszűnik.

windows_10.jpg

A Windows 7 és 8.x operációs rendszereket használók hivatalosan július 29-ig frissíthettek ingyenesen a Windows 10-re. A határidő letelte ellenére van egy megoldás: azok, akik a számítógépük használatakor bizonyos kisegítő (akadálymentesítő) technológiákat alkalmaznak, egy különleges frissítési eszköz segítségével továbbra is ingyen frissíthetik a Windows 7 vagy 8.x operációs rendszerüket a Windows 10-re. Konkrétan olyan technikákról volt szó, amelyek a rosszul látók vagy hallók számára megkönnyítik a PC kezelését. Ilyen esetekben például a Windows felolvas számukra dolgokat.

Aki élt ezzel a lehetőséggel, annak meg kellett erősítenie, hogy valóban rászorul az akadálymentesítő technológiák használatára. A frissítés egyébként gyakorlatilag egyetlen kattintással megvalósítható, az adott honlapon ugyanis elegendő a Frissítsen most gombra kattintani.

Nos, most kiderült, hogy ez a lehetőség nem áll fenn korlátlan ideig, hanem a Microsoft jelezte, hogy idén december 31-én lejár. A dátum egyelőre csak az angol nyelvű tájékoztató oldalon szerepel, a magyar nyelvűn még nem. Az nem tisztázott, hogy a Microsoft a frissítés után ellenőrzi-e, hogy valaki valóban használja-e az akadálymentesítő funkciókat vagy sem.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8413160846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása