Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Felkerült a Dankó Rádió a DAB+ kínálatába

2017. október 23. 13:08 - Satinfo

Immár nyolc adó hallgatható digitális formában a főváros környékén.

dab_nagy.jpg

Nyolcra emelkedett a digitális DAB+ rendszerben fogható rádióadók száma Budapesten és környékén. A Magyar Rádió összes közszolgálati adója, tehát a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és a Dankó egyaránt kitűnő, 192kbit/s-os bitrátával hallgatható AAC+ tömörítési eljárás mellett. A közszolgálati műsorokon kívül továbbra is a digitális platform részét képezi a Katolikus Rádió (64 kbit/s, monó), az Infó Rádió (48 kbit/s, monó), a Klubrádió (48 kbit/s, monó) és a Lánchíd Rádió (64 kbit/s, sztereó) tesztadása.

A budapesti A-jelű DAB+ multiplex műsora a főváros mintegy 30 kilométeres körzetében fogható a 11D csatornán (222,064MHz); a műsort három adóról, a Széchenyi-hegyi, a Hármashatár-hegyi és a Száva utcai adótornyokról sugározzák, egyenként 250 wattos teljesítménnyel. A műsorok vételéhez DAB+ rendszerű digitális rádiókészülék szükséges.

Doga

 

Szólj hozzá!
Címkék: DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4913060050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása