Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Beszáll az OLED-panelek fejlesztésébe az Apple

2017. július 26. 13:15 - Satinfo

A kaliforniai konszern komolyan érdeklődik a technológia iránt.

iphone_7_nagy.jpg

A koreai ET News, majd arra hivatkozva a DigiTimes tajvani IT-portál arról számolt be, hogy az Apple különleges, úgynevezett Chemical Vapour Deposition (CVD) gépeket vásárolt a Sunic System nevű dél-koreai gyártótól az OLED-panelek kutatására és fejlesztésére. A társaság ugyanakkor nem akarja átvenni a beszállítójától, a Samsungtól a panelek gyártását, igaz, nem akar a jövőben kizárólag a dél-koreai óriáscégtől függeni sem. A megvásárolt berendezések az Apple tajvani OLED-kijelzőket kutató és fejlesztő részlegéhez fognak kerülni.

A CVD berendezéseknél jelenleg a Canon Tokki nevű japán gyártó számít meghatározónak. A vállalat elsősorban a Samsung Display számára gyárt paneleket. Amennyiben az Apple több CVD gépet szerez be, akkor ezzel alááshatja a Canon Tokki pozícióját. A Samsung eddig öt OLED-gyártó szettet vett a Canon Tokkitól, és további 5 ilyen csomag leszállításáról kötött megállapodást. Az utóbbi esetében a kiszállítás jövőre történik majd meg. Az LG Display szintén szerzett két CVD gépet, míg a BOE Technology egyet vásárolt az esztendő első felében, és továbbiak beszerzését tervezi 2018-ban.

Az Apple kapcsán nemrég felmerült, hogy jelentős befektetést hajt végre az LG Display cégben, majd az is, hogy jövőre vált OLED-re. Az is kiszivárgott, hogy egyszerre három különböző iPhone modell lát majd napvilágot az ősz folyamán, ebből pedig a tizedik évfordulóra szánt változat OLED-panelt kapna, míg a másik kettő esetében maradnának a megszokott LCD-technológiánál. A teljes váltást pedig 2019 helyett jövőre vetítik előre.

 

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Apple iPhone Oled

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5112691575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása