Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Csehország DVB-T2-re vált

2017. július 20. 12:58 - Satinfo

Az új szabvány több tévéműsor jobb minőségű sugárzását teszi lehetővé.

dvb-t2.png

Csehországban megkezdik a legújabb földfelszíni sugárzású digitális televíziós szabvány, a DVB-T2 bevezetését. A prágai parlament mindkét kamarájának döntése értelmében 2018-ra országos lefedettséget kell biztosítaniuk az új adóknak, majd három évvel később leállítják az MPEG2-es tömörítést alkalmazó, és csak hagyományos SD felbontást lehetővé tevő DVB-T adóhálózatot.

Az átállásra azért is szükség van, mert a szomszédos Németországban és Ausztriában már teljes gőzzel folyik a DVB-T2-re történő átállás, és a két szabvány a határterületeken hosszútávon zavarokat okozna. A cseh tévénézőknek hamarosan tehát új készülékeket kell vásárolniuk – a kormány becslése szerint mintegy 200 millió euró értékben. Az átállást követően viszont több tévéműsort élvezhetnek jobb, Full-HD vagy akár UHD felbontásban is.

Doga

Forrás: www.infosat.de

Szólj hozzá!
Címkék: DVB-T2

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4712676487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása