Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Microsoft: Búcsúzik a Windows Phone

2017. július 19. 18:51 - Satinfo

A régi platform végleg eltűnik, a támogatás hivatalosan is lezárult.

windows_nagy.jpg

A Windows Phone, de még az új Windows 10 Mobile kapcsán is, mostanában leginkább a tábor további gyengüléséről írunk, hiszen a szoftver már jó ideje a „futottak még” kategóriában tanyázik. Most a Microsoft hivatalosan is lezárja az előd támogatását, így ez a platform belátható időn belül eltűnik.

A legutoljára megjelent verzió a Windows Phone 8.1 volt, amely még 2014 áprilisában vált elérhetővé a felhasználók számára. Ezzel egy 3 éves periódus ért véget, a WP8.1-et futtató okostelefonok ugyanis már nem kapnak több szoftveres frissítést, illetve technikai jellegű segítséget. Mivel a jelenlegi generációba tartozó mobilos operációs rendszer még mindig elérhető, ezzel még nem zárul le a Microsoft ilyen irányú próbálkozása, a legtöbb statisztika szerint azonban igencsak halovány esély mutatkozik arra, hogy itt a felhasználói tábor egy jelentős szeletét belátható időn belül megszerezhetik. A Windows 10 Mobile tehát egyelőre marad, bár itt már igencsak híján vagyunk az ezt támogató új készülékeknek.

A Windows Phone 7 – amely akkor az eredeti Windows Mobile platformot váltotta le – eredetileg 2010-ben jelent meg, mint az iOS és az Android legújabb kihívója. A csempés kivitel valóban újszerű volt, ez azonban meglehetősen vegyes visszhangot váltott ki a felhasználókból, maga a szoftver pedig sosem tudott igazán jelentős szereplővé válni, ami többek között a hiányzó funkcióknak (copy-paste, stb.) volt köszönhető. A Windows Phone 8 több téren is javulást hozott, ehhez azonban szükséges volt az új készülékek beszerzése, ami alaposan visszafogta a lelkesedést. A helyzeten a Nokia telefonos részlegének felvásárlása sem segített, néhány Lumia okostelefon ugyan kifejezetten népszerű volt, a helyzetet azonban jól jellemzi, hogy azóta már meg is szabadultak a hardveres feladatoktól.

A ma elérhető szoftver inkább az asztali Windows kiegészítéseként fogható fel, áttörő sikerre pedig így nem is igazán számíthat.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Windows Phone

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2612675045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása