Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Amerika rövidhullámú digitális rádióadást tervez Európa irányába

2017. július 12. 14:13 - Satinfo

A Turms Tech LCC tervei szerint hamarosan digitális rádiós műsorszórást indít Európa számára.

drm.png

A Turms Tech LCC nevű amerikai médiaszolgáltató vállalat azzal a kéréssel fordult az ország médiahatóságához, az FCC-hez, hogy New Jersey-ben működő adótornyáról digitális műsorszórást indíthasson a rövidhullámon Európa és a Közép-Kelet számára. A New Jersey-i úgynevezett Armstrong torony yagi-antennái mintegy 10kW-os adóteljesítménnyel (ERP) sugároznának digitális rádióadásokat a rövidhullámú 9,65 és 15,45MHz-es frekvencián, a DRM digitális rádiószabványnak megfelelően.

Jelenleg több ország is sugároz közép- és rövidhullámon digitális DRM-rádióműsorokat, köztük a BBC és a Radio France, de Kína, Románia, Új-Zéland, Korea és Japán közszolgálati rádiói is kísérleteznek az új technológiával. Bulgáriában, Németországban és Guamban pedig kereskedelmi rádiók is működnek DRM-technológiával az AM-sávban.

Doga

Forrás: www.digitalradioinsider.blogspot.hu

 

Szólj hozzá!
Címkék: DRM AM

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1212659233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása