Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Milliárdokat fektet be az LG Display cégbe az Apple

2017. július 10. 18:06 - Satinfo

A kaliforniai konszernnek komoly mennyiségű OLED-kijelzőre van szüksége a következő generációs iPhone készülékekhez, de nem akar egyetlen beszállítótól függeni.

apple-nagy.jpg

Az Apple jelenlegi fő beszállítója az OLED-képernyők területén a Samsung Display. Mindez egyrészt biztonságot jelent a társaságnak, másrészt kiszolgáltatottá is teszi. Az Apple szeretné hosszú távon megszüntetni ezt a függőséget és ezért úgy döntött, hogy kb. 2-2,5 milliárd dollárt fektet be az LG Display cégbe. Egy új üzem pedig - amely csak az Apple számára készít majd OLED-paneleket - jelentős mértékben növelheti az LG Display által készített termékek minőségét. Az E6 nevű létesítmény 2019 elejétől akár 30 000 panelt is készíthet majd havonta, míg gyártókapacitás-bővítés után havonta 60 000 panelt is. Erről a július végi elnökségi ülésen születhet döntés.

A gyártáskapacitás növeléséhez ugyanakkor szükség van a Canon Tokki nevű különleges vákuumberendezéseinek a felszerelésére, melyből hiány van a piacon. Így nem csoda, hogy az LG Display is mindössze kettőt tudott szerezni, amelyek felszerelése idén decemberben és jövő februárban valósulhat meg.

Becslések alapján csak a legújabb iPhone készülékekhez 80 millió AMOLED-kijelzőre lesz szükség. Most csak a Samsung Display képes megfelelő mennyiségben és az Apple által elvárt minőségben paneleket szállítani. Az LG Display jelenleg még csak a követelmények 70 százalékát képes teljesíteni, de ezzel is messze megelőzi a kínai konkurenseket. Ez utóbbi ellenére az Apple a kínai BOE Technology Groupot is figyelembe vette lehetséges OLED-panelszállítóként.

Tehát a Samsung Display maradhat az elsődleges beszállító, a komoly riválisok, így például az LG Display, a Japan Display, valamint a Sharp, azonban már szintén készülnek a váltásra, amely másfél-két éven belül hozhatja el számukra az áhított megállapodást.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Apple LG

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3312655307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása