Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Százmillió VR- és AR-szemüveget adhatnak el 2021-ig

2017. június 22. 18:42 - Satinfo

Legjobban még mindig az okostelefonnal használható eszközök fogynak, a következő öt évben nagy ugrás jöhet a területen.

virtualis_szemuveg_2.jpg

Az IDC piackutató cég előrejelzése alapján 2021-ig akár százmillió darab virtuális (VR) és kiterjesztett valóság (AR) szemüveget is értékesíthetnek. Tavaly ennek tizedét, tízmillió VR- és AR-szemüveget tudtak eladni a gyártók, a legnépszerűbbek azok a készülékek voltak, amelyek az okostelefonokkal együtt voltak használhatók.

Amíg a felhasználók, az ágazat és a sajtó sem igazán biztosak abban, hogy a virtuális és a kiterjesztett valóság az idén valóban áttörést ér-e el, addig az IDC komoly növekedést prognosztizált a területen. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a vállalat nem csupán az olyan termékekkel számol, mint az Oculus Rift, a HTC Vive és a PlayStation VR, hanem az úgynevezett Screenless Headsets eszközökkel is, amelyek az okostelefonokkal és különleges lencsékkel együtt alkalmazhatók, s így kínálnak virtuális vagy kiterjesztett valóság élményt. Ez utóbbi kategóriába tartozik például a Google Cardboard is.

Jitesh Urbani, az IDC elemzője kijelentette, hogy a következő 6-18 hónap tovább fogja stimulálni a virtuális valóság piacot, ha a PC-kereskedők és a Microsoft további szemüvegekkel jelentkeznek. Az áttörés kulcsa az lehet, ha az alacsony árak mellé gyengébb hardverkövetelmények is társulnak. Az IDC ugyanakkor abból indult ki, hogy a virtuális valóság nem csupán a játékpiacot, hanem az ipari munkákat is teljesen át fogja alakítani. Az értékesített eszközök jelentős részét azonban a végfelhasználók vásárolják majd meg.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr912614371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása