Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

DVB-T2 és DAB+ vevő a TechniSattól

2017. április 07. 11:30 - Satinfo

Világújdonság a német TechniSattól: DVB-T2 és DAB+ vevő egy készülékben!

technisat_digipal-dab.jpg

A német TechniSat cég DIGIPAL DAB+ elnevezésű készüléke két vevőegységet kombinál egyetlen házban. A legújabb földi digitális televíziós szabvány, a Full-HD és akár UHD képminőséget is biztosítani tudó DVB-T2-es, valamint a fölfelszíni digitális rádiós műsorszórás immár világszabvánnyá fejlődő DAB+ rendszerű adók vételét egyaránt lehetővé tevő berendezés a piacon egyedüliként biztosítja felhasználóinak e két műsorforrás vételét.

Németországban néhány hete tértek át a földfelszíni televíziós műsorszórás új szabványára, a DVB-T2-re. Az új rendszer a H.265-ös tömörítési eljárásnak köszönhetően minden eddiginél hatékonyabban bánik a rendelkezésre álló frekvencia-sávszélességekkel, így immár Full HD (1080p) és akár UHD felbontású műsorok továbbítása is lehetővé vált a tető- vagy szobaantennával rendelkező tévénézők felé.

A TechniSat DIGIPAL DAB+ készüléke az ebben a rendszerben sugárzott, kódolatlan és kódolt adások vételét egyaránt biztosítja, mivel beépített Irdeto-dekódolórendszerrel rendelkezik. A távirányító TV/Radio gombjának megnyomásával pedig egyszerűen átválthatunk a DAB+ rádióadások vételére.

A TechniSat újdonsága 200 eurós ajánlott fogyasztói áron kapható Németországban.

Doga

Forrás: www.infosat.de

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4512407727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása