Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Kódolatlan ZDF UHD advent négy szombatján

2019. november 29. 10:50 - Satinfo

Az adventi időszakban négy szombaton át kódolatlanul fogható a ZDF UHD összeállítása az Astra UHD1 csatornáján.

uhd1.png

November 30-tól négy szombaton át 12.30 és 20 óra között a német közszolgálati ZDF televízió 4K-s, UHD felbontású műsorai és dokumentumfilmjei láthatók szabadon, kódolatlanul az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójából sugárzó UHD1 csatornán. A Full HD-nál négyszer nagyobb felbontásban készült műsorfolyamban többek között a ZDF új riportfilmje, a Mosel fölött átívelő híd készítéséről forgatott „XXL-híd – Hochmoselbrücke, az óriásépítmény” című dokumentumfilm, valamint az UHD mellett HDR (magas dinamikatartományú) szabvány szerint készült „A hegyi doktor” és „A hegyi mentők” című sorozatok is láthatók lesznek.

A további műsorokról később fog tájékoztatást adni a csatorna. A ZDF szabadon fogható UHD-tartalmai már holnap, azaz november 30-án 12.30-tól élvezhetők lesznek mindazoknak, akik HEVC-dekóderes műholdvevővel ellátott, 4K képes UHD-televízióval rendelkeznek.

Az Astra UHD1 csatornájának vételi paraméterei a következők:

  • műhold: Astra, keleti 19,2 fok
  • transzponder: 1.035
  • frekvencia: 10,994Mhz, vízszintes polarizáció
  • szimbólumarány: 22.000Ms/s
  • hibajavítás: FEC 5/6

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de

Szólj hozzá!
Címkék: UHD Astra ZDF

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9515330388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása