Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

60%-OS LAKOSSÁGI LEFEDETTSÉGGEL INDUL AZ OSZTRÁK DAB+

2019. január 17. 10:40 - Satinfo

Igaz, egy hónap késéssel...

dab.png

Május 28-án startol az üzemszerű DAB+ sugárzás Ausztriában – írja a német Teltarif. Eredetileg két lépésben, április 2-án és szeptember 24-én indították volna el az adókat, azonban a két időpontot összevonták, így rögtön a lakosság 60%-a élvezheti a bővebb programkínálatot. Elsőként Bécsből, Grazból, Linzből és Semmering-Sonnwendsteinről indul el az országos multiplex sugárzása, ami így jó eséllyel Magyarország nyugati régióiban is vehető lesz.

A DAB+ hálózat kiépítése a következő években is folytatódik, 2020. április 12-én Bregenz, Innsbruck, Salzburg, Sankt Pölten, szeptember 22-én pedig Bruck an der Mur, Klagenfurt, Rechnitz és Wolfsberg telephelyekről kezdik meg a digitális rádiós jelek terjesztését.

A programkínálat nagyrészt megegyezik majd a jelenleg Bécsben elérhető teszt multiplexen fogható állomásokkal (Radio Maria, Tech­nikum ONE, Energy, Klassik Radio, Arabella Plus, Rock Antenne, ERF Plus, Radio Maxima és a Radio 88.6), viszont a Lounge FM és az ARBÖ Radio várhatóan nem lesz fent a csomagban.

 

Doga

Forrás: www.radiosite.hu

Szólj hozzá!
Címkék: DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr714568076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása