Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

AZ EURÓPAI TANÁCS ELFOGADTA, HOGY DAB-KOMPATIBILIS RÁDIÓK LEGYENEK MINDEN ÚJ AUTÓBAN

2018. december 10. 11:24 - Satinfo

Az irányelv hatálybalépését követően két év áll a tagállamok rendelkezésére, hogy azt nemzeti jogrendszerükbe átültessék.

dab_nagy.jpg

Az Európai Parlament után az Európai Tanács is megszavazta az Európai Elektronikus Hírközlési Kódexet, melynek része az újonnan gyártott autókban lévő rádiók DAB és DAB+-kompatibilitásának kötelezővé tétele.

Az új direktívát december 12-én fogják aláírni, majd 17-én várhatóan az Európai Unió Hivatalos Lapjában is megjelenik. Azt követően három napon belül lép hatályba.

A Hírközlési Kódex része az a követelmény is, ami szerint minden új autórádiónak DAB-kompatibilisnek kell majd lennie a direktíva érvénybe lépését követően az EU területén. Az eredeti indítványban még az összes rádiókészülék-típusra vonatkozóan szerepelt ez a szabály, de a végleges dokumentumba már csak útmutatásként került bele, az autórádiók kivételével.

Olaszországban egyébként már érvényben van egy hasonló törvény, és Franciaországban is egy efféle szabályozást terveznek törvénybe iktatni, amint a DAB+ lakossági lefedettsége meghaladja a 20%-ot.

Doga

Forrás: www.radiosite.hu

Szólj hozzá!
Címkék: EU DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214468202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása