Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

BBC: „Kockázatos lenne lekapcsolni az FM-adóhálózatot”

2018. október 01. 12:12 - Satinfo

Norvégia példáját egyelőre nem kívánják követni a szigetországban.

bbc.png

„Sok fiatal rádióhallgató bízik az FM-szolgáltatásban, ezért az analóg adóhálózat leállítása azzal a kockázattal járna, hogy elvesztenénk számos fiatal hallgatót, akik a nem brit internetes szolgáltatások felé fordulnának”, állítja Matthew Postgate, a BBC technológiai osztályának igazgatója. Az Amazon Music és a Spotify növekvő népszerűsége ellenére továbbra is az analóg FM-rádiók a leghallgatottabbak az Egyesült Királyságban, és a kiépített digitális DAB+ és DAB adóhálózat sem tudott egyelőre többségi népszerűségre szert tenni a legmegbízhatóbbnak tartott FM rendszerrel szemben.

A szigetország lakosságának 70%-a napi rendszerességgel hallgat ideje felében analóg FM-adókat. Érdekesség, hogy a DAB adókat előnyben részesítők 30%-a is rendszeresen hallgat még FM-rádiókat. A BBC ezért a jövőben is folytatni kívánja hibrid műsorsugárzását az FM, a DAB és az online rendszereken egyaránt, egészen addig bizonyosan, amíg az 5G-s mobilhálózatok elterjedésével lehetővé nem válik az internetes rádiós műsorszolgáltatás hatékony és széleskörű biztosítása a lakosság számára.

 

Doga

Forrás: http://digitalradioinsider.blogspot.com

Szólj hozzá!
Címkék: BBC FM 5G DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8614274647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása