Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

DAB-ot akar minden rádióba az EBU

2018. február 06. 10:26 - Satinfo

Az Európai Műsorsugárzók Uniója azt szeretné elérni, ha valamennyi EU-ban forgalmazott rádiókészülék DAB-kompatibilis lenne.

dab_nagy.jpg

Nyilatkozatot adott ki az EBU az Európai Digitális Rádiós Szövetséggel és a WorldDAB szervezettel közösen, amiben arra kérik az európai döntéshozókat, hogy egészítsék ki az Elektronikus Hírközlési Kódexet a rádiókészülékek digitális sugárzási módokkal való kompatibilitásának előmozdítása céljából.

A három szervezet azt javasolja, hogy az Európai Unió területén forgalmazott összes vevőkészülék rendelkezzen FM és DAB vételi képességgel, ha pedig ez még nem lehetséges, legalább az autós fejegységek gyártóit kötelezzék erre.

Úgy gondolják, hogy a rádiókészülékek DAB-kompatibilitásának előírásából az állampolgárok és a médiaszolgáltatók is profitálhatnának, továbbá az egységes európai digitális piac szempontjából is előnyös lenne.

A nyilatkozat szerint a rádiók az európai polgárok 87%-át érik el minden héten, ezt az arányt jó lenne megtartani a digitális korban is.

Doga

Forrás: www.radiosite.hu

 

Szólj hozzá!
Címkék: EBU FM DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr813638816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása