Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Nem kap több frissítést a Windows 10 Mobile

2018. február 01. 18:40 - Satinfo

Az Insider program is lezárul, így csak biztonsági foltozásokra számíthatunk.

windows_10.jpg

A mobilos szegmens fő fejleményeit követők számára az utóbbi egy évben egyértelművé vált, hogy a Microsoft feladta a küzdelmet, a jövőben pedig a Windows 10 Mobile teljes távozása is felmerülhet. A jelek szerint ez valóban így lesz, már az Insider program sem kap új frissítéseket.

Brandon LeBlanc, a program egyik illetékese, aki amúgy is viszonylag aktív szerzőnek számít a hivatalos blogon, a napokban saját Twitter-lapján közölte, hogy az Insider programon belül már nem számíthatunk új verziókra. Ez egyaránt érint mind a Fast, mind pedig a Slow kategóriát, vagyis a Windows 10 Mobile valóban leáll a Redstone 2 verziónál, amely a tavaly tavasszal elkészült Creators Update változatot jelenti. Ezt a tervek szerint az őszig támogatni fogják, vagyis biztonsági jellegű frissítéseket mindenképpen elérhetővé tesznek majd a felhasználók számára, ám új funkciók megjelenésére gyakorlatilag nulla az esély.

A kommentelők közül néhányan a korábbi bejegyzéseket hozták fel kritikaként, amelyek annak idején még az új verziók várható megjelenéséről szóltak. LeBlanc erre úgy reagált, hogy az új termékbejelentések végrehajtása nem az ő részlegük feladata, ezért erre nem tud mit mondani, de erre nincs is különösebben szükség, hiszen ez eddig látottak amúgy is teljesen tisztázzák a helyzetet. A reményt ugyan némileg fenntartja a különböző mobilos, pontosabban az összehajtható készülékekkel kapcsolatos szabadalmakról szóló korábbi értesülés, eszerint a cég talán mégis dolgozik a mitikus Surface Phone típuson, eddig azonban ezt nem kommentálták.

A Microsoft minden bizonnyal kivonul a területről, otthagyva azt a két nagynak, az Apple és a Google párosának, hogy az asztali (és a még újabb hordozható és háztartási kütyük) szegmensében nyalogassa sebeit.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2013624782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása