Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Jöhet az NSA 5G

2017. október 19. 13:48 - Satinfo

Az új technológia ötvözni fogja az LTE és az 5G előnyeit.

5g_network.jpg

A 3GPP nevű szabványügyi szervezet szakemberei egy új Non-Stand Alone (NSA) 5G nevű technológián dolgoznak, amely ötvözné az 5G New Radio (5G NR) és a meglévő 4G-hálózatok képességeit. A 3GPP szakértői a munka során az úgynevezett eMBB (enhanced Mobile Broadband) funkciókra összpontosítanak.

Az NSA 5G előnye az lesz, hogy sokkal szélesebb frekvenciasávban működik majd, ezáltal nagyobb adatátviteli sebességet fog biztosítani. Amennyiben siker koronázza a 3GPP munkáját, akkor a fejlesztési ütemterv alapján a kapcsolódó szabványt az idén decemberben fogadhatják el, és az első kompatibilis hálózatok már 2019 elején elérhetők lesznek.

Nem ez lehet az egyetlen fontos változás a közeljövőben a távközlési piacon, ugyanis Cristiano Amon, a Qualcomm Technologies ügyvezető alelnöke közölte, hogy az 5G technológia a vártnál sokkal hamarabb elérhető lehet. Mindez többek között a szabványosítási folyamatban elért előrelépéseknek, a 6 GHz alatt és a milliméter hullámú területen rendelkezésre álló frekvenciáknak, a saját X50 chipsetjük fejlesztésével kapcsolatos előrehaladásnak és annak köszönhető, hogy jelentős mértékben nőtt a hálózatüzemeltetők 5G tesztterületeinek a száma.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Internet 5G

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7113027360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása