Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Leáll a Groove Music

2017. október 09. 13:37 - Satinfo

A Microsoft úgy döntött, hogy beszünteti a stream-szolgáltatás működését.

groove_music.png

A hírt Jerry Johnson, a társaság menedzsere jelentette be blogbejegyzésében. A Groove Music eredetileg Xbox Music néven indult el 2012-ben, majd az óriáscég később átnevezte. A lépés célja az, hogy a Groove Music platformot használók a jövőben a Spotify szolgáltatásra váltsanak át.

A Windows Insider programban szereplők számára – a Windows 10 és az Xbox One esetében – elérhetővé válik egy frissítés a Groove Music alkalmazáshoz, amelynek a segítségével a Groove Music Pass ügyfeleknek lehetőségük lesz a zenei gyűjtemények és a lejátszási listák továbbítására a Spotify rendszerébe. A Groove Music rendszerén keresztül lefoglalt tartalmak legalább 2018. január 31-ig hozzáférhetők maradnak.

A Microsoft ugyanakkor továbbra is minden Windows operációs rendszert futtató eszközön frissíteni fogja a Groove Music szoftverét, így a OneDrive rendszerében tárolt zenei fájlok a jövőben is lejátszhatók és kezelhetők lesznek. 2017. december 31. után azonban az alkalmazás már nem teszi majd lehetővé a felhasználóknak a zenék streamelését, megvásárlását vagy letöltését.

Az indoklás alapján a Microsoft pontosan tudja, hogy az ügyfeleik szeretnének hozzáférni a legnagyobb zenei katalógussal rendelkező legjobb stream-szolgáltatáshoz, ezért döntött a társaság úgy, hogy kibővíti a Spotify platformmal kialakított partnerségét.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr812943121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása