Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Európában jövő márciustól lesz kapható az első 8K televízió

2017. szeptember 05. 15:39 - Satinfo

A Sharp Berlinben bemutatta az első 8K felbontású tévéjét és monitorát.

sharp_8k_tv.jpg

A gyártó első 8K televíziója 70 hüvelykes, 45 kilogramm súlyú, LED-háttérvilágítással rendelkezik és a fogyasztása akár 470 watt is lehet. A készülék felbontása 7680 x 4320 képpont és a videojelek négy HDMI-kapcsolaton keresztül érkeznek, a támogatott szabványok között van a HDR10 és a Dolby Vision-HDR. A ZHD és a Full HD tartalmakat a rendszer átkonvertálja. A kiegészítők között van egy 35 wattos soundbar.

Az első modell értékesítése Kínában kezdődhet el, majd 2018 elejéig a többi ázsiai országban is bevezetik azt, jövő márciustól pedig Európában is kaphatók lesz. A termék bevezető ára egyelőre nem ismert. A japán sajtóban 60 000 jüan merült fel, ami 7700 eurónak felel meg. További részletek érhetők el a gyártó oldalán.

A 8K tévé mellett egyébként a Sharp bemutatott egy 27 hüvelykes 8K-HDR kijelzőt is. A társaság képviselői elmondták, hogy e monitoroknak még nincs piacuk, aminek oka elsősorban az, hogy jelenleg nincsenek megfelelő teljesítményű PC-k. Azokra még évekig kell várni, ráadásul ezek a kijelzők nagyon drágák. Érdekesség, hogy a Sharp az első, prototípusnak szánt, működő 8K televíziójátt már 2013 januárjában bemutatta.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Sharp 8K

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9412805550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása