Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Hamisított félvezetőket foglaltak le

2017. július 06. 19:29 - Satinfo

Európai vámosok több mint egymillió terméket vontak ki a forgalomból.

felvezetok.jpg

A nyomozók az Operation Wafers nevű akció keretében foglalták le a hamisított félvezetőket, a műveletet az Európai Unió Csalások Elleni Hivatala (OLAF) is támogatta. A Kínából és Hongkongból importált termékek nem csupán pénzügyi problémát jelentenek az európai uniós tagországok számára.

Az OLAF rámutatott, hogy a hamisított félvezetők akár rendszerhibákhoz is vezethetnek, amelyek különösen a szállítmányozásban, az egészségügyben vagy a fegyveres erőknél okozhatnak komoly problémákat, illetve emberéleteket veszélyeztethetnek. A nyomozók többek között tranzisztorokat, integrált áramköröket, diódákat és LED-eket foglaltak le. A hamisított árucikkeket postai és futárszolgáltatások segítségével juttatták el a bűnözők az Európai Unióba.

Giovanni Kessler, az OLAF vezetője kiemelte, hogy ezek a terméklefoglalások nyomatékosították, hogy mennyire fontos az európai együttműködés a hamisított árucikkek illegális kereskedelme elleni harcban. A kooperációnak köszönhetően gondoskodhatnak arról, hogy az európai polgárok ne szenvedjenek kárt a hamisított termékek miatt. Az akciót a holland vámhivatal koordinálta és a résztvevők között voltak az OLAF munkatársai, az Europol, valamint 12 európai uniós tagállam (Németország, Hollandia, Belgium, Görögország, Franciaország, Litvánia, Románia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Spanyolország, Csehország) nyomozói. A hamisított félvezetők azonosításához a rendőrök és a vámosok segítséget kaptak az Európai Félvezető-ipari Szövetség (ESIA) szakértőitől.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!
Címkék: EU Félvezetők

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1812645969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása