Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Ingyenes WiFi-pontok az EU tagállamaiban

2017. május 31. 10:25 - Satinfo

Hamarosan ingyenesen lehet böngészni a világhálón a kórházakban, könyvtárakban és egyéb nyilvános helyeken.

internet_nagy_1.jpg

Az Európai Unió tagországaiban hamarosan több ezer ingyenes internetes elérési pontot fognak létesíteni. Erről határoztak e hét hétfőjén az EU tagállamainak képviselői az Európa-Parlamentben és az Európai Bizottság brüsszeli ülésén. A döntés értelmében a közeljövőben ingyenes WiFi-pontok teszik majd lehetővé a kényelmes internetes böngészést az EU tagállamainak nyilvános helyein. A kivitelezés részleteiről mindazonáltal még meg kell állapodniuk a feleknek.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a Bizottság, a Parlament és a képviselők részéről egyetértés mutatkozott abban, hogy az év végéig meg kell határozni, hány településen fognak üzembe állni az ingyenes hotspotok. Jelenleg 6000-8000 hozzáférési pontot terveznek, és azok a közintézmények, amelyek engedélyt kapnak a szolgáltatásra, legalább három évig kötelesek lesznek biztosítani az ingyenes internetelérést.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de

Szólj hozzá!
Címkék: Internet

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1312554305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása