Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Hongkong leállítja DAB+ adóit

2017. május 03. 09:15 - Satinfo

Az egykori brit koronagyarmat megszünteti digitális rádiós műsorsugárzását.

dab_nagy.jpg

Megszületett a döntés: Hongong leállítja DAB+ rendszerű digitális rádióadóit. Az állami rádió a magántársaságokat követi ezzel a lépéssel, miután a kereskedelmi adók már korábban beszüntették digitális műsorsugárzásukat. Az állami RTHK pedig legkésőbb fél éven belül elhallgattatja ma még működő DAB+ adóit. Addig a digitálisan rádiózó hallgatók számára még öt program fogható marad.

A DAB+ hongkongi kudarcának egyszerű okai vannak: a lakosság egyszerűen nem érdeklődik a technológia iránt, mivel Hongkongban a mobil- és a WLAN-hálózat az egykori brit gyarmat szinte teljes területét lefedi, ami lényegében feleslegessé teszi a DAB+ rendszerű műsorsugárzást. Ezenkívül az analóg FM-hálózaton számos népszerű program fogható a legegyszerűbb rádiókészülékekkel is. Az FM adók pedig továbbra is zavartalanul fognak működni a városállamban.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de

Szólj hozzá!
Címkék: FM DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr2712475865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása