Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Az SES első hibridműholdja

2017. március 16. 11:32 - Satinfo

Áprilisban kezdi meg működését az SES három hibridműholdjának első tagja.

astra2.jpg

Megérkezett Kourou-ba, az európai űrkikötőbe az SES új hibridműholdja, amelyet hamarosan felbocsátanak földkörüli pályájára. A Boeing repülőgéppel a kilövőhelyre szállított SES-15 jelű műhold két funkciót fog ellátni: egyrészt tovább bővíti az Astra műholdrendszer Ku- és Ka-sávos kapacitását, másrészt támogatni fogja a WAAS globális helymeghatározási rendszer működését.

Az új műholdnak köszönhetően nagyobb sávszélesség lesz biztosítható a televíziós közvetítéseknek és az adatkapcsolatoknak egyaránt. 16 Ku-sávú transzponderével 10GHz-es áteresztőképességgel rendelkezik, ami az UHD-felbontású és nagy adatforgalmat generáló műsorok tökéletes továbbítását teszi lehetővé.

A WAAS GPS-rendszer szolgáltatása pedig elsősorban az észak-amerikai, mexikói és közép-amerikai területeken, valamint a Karib-térségben teszi tökéletesebbé a műholdas helymeghatározást. Az amerikai kormány ezért pénzügyi támogatást is nyújtott az SES új hibridműholdjainak üzembe állításához.

A teljesen elektronikus vezérlésű, napenergiát használó szatellit a nyugati 129 fokos pozícióban fogja megkezdeni hamarosan működését, két további társa pedig áprilisban fogja követni.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de

Szólj hozzá!
Címkék: Astra SES

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3912342313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása