Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Hamarosan az Egyesült Királyságban is megkezdődhet az FM adók lekapcsolása

2018. február 13. 10:18 - Satinfo

A lakosság fele már digitálisan hallgat rádiót.

dab_nagy.jpg

Elérhető közelségbe került a kormány által szabott 50 százalékos kritérium teljesítése az egyesült királyságbeli rádiós digitális átállás kapcsán. A napokban publikált 2017 negyedik negyedévére vonatkozó hallgatottságmérés adatai szerint a szigetország lakosságának 49,9 százaléka már valamilyen digitális közvetítőn keresztül hallgat rádiót.

Több régióban már most is 50% felett van a digitálisan rádiózók aránya, a 10-64 évesek csoportjában pedig korábban megtörtént a fordulat. A digitális rádiózás zöme DAB-on történik, online 17%, a televízión keresztüli hallgatás 10%-ot tesz ki.

A felmérés szerint országos szinten továbbra is a BBC Radio 2 vezet, a legnépszerűbb kereskedelmi hálózat a Heart. Újdonság, hogy Londonban a Kiss reggeli műsora felülkerekedett a Capital ébresztő showján, ezzel nem csak a teljes napot tekintve, de a rádiós prime time-ban is sikerült legyőzniük a konkurenst.

Doga

Forrás: www.radiosite.hu

Szólj hozzá!
Címkék: FM DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3813664208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása