Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Elindult a Best FM Budapesten

2019. szeptember 17. 12:37 - Satinfo

Új zenei kereskedelmi rádióval bővült a fővárosi éter hétfő este: a budapesti 99,5 MHz-en is megszólalt a Best FM.

best_fm.jpg

Az első percek alapján az adó zenei formátuma és hangzó arculata azonos a vidéki Best FM-eken hallhatóval: túlnyomórészt a 90-es és 2000-es évek Adult Contemporary slágerei csendülnek fel olyan előadóktól, mint az Ace Of Base, George Michael, Robbie Williams vagy Whitney Houston.

Nem sokkal éjfél után a zalaegerszegi Best FM-en is műsort vezető B. Németh Dia köszöntötte a hallgatókat, valamint az állomás weboldala is elérhetővé vált a www.bestfmbudapest.hu címen.

Az új rádiónak már sürgetett a start, ugyanis szeptember 17-én lejárt volna az NMHH által jóváhagyott időhaladék a médiaszolgáltatás megkezdésére.

 

Doga

Forrás: www.radosite.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Best FM

Nagy gondolkodók, ősi törzsek, a velünk élő történelem és a matematika csodálatos világa kódolatlanul a Da Vinci TV műsorán!

2019. augusztus 26. 15:15 - Satinfo

Két hétig kódolatlanul lesz elérhető a Da Vinci TV csatornája a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában augusztus 26. és szeptember 8. között.

da_vinci_learning.jpg

A csatorna többek között számos érdekes és meghökkentő élettörténettel, történelmi műsorokkal és matematikai rejtélyekkel várja a nézőket.

A berlini központú Da Vinci TV érdekes ismeretterjesztő sorozatokat kínál a kultúra, történelem, matematika, alkotás, természettudományok valamint sport és szabadidő témakörében. A 24 órában sugárzó TV-csatorna kreatív és gondolatébresztő programokat nyújt a gyerekeknek, illetve az esti programblokkban a felnőtteknek is.

A Da Vinci TV műsorán a kódolatlan időszak alatt többek között az Ősi világ lángelméi című műsorral találkozhatnak a nézők. Buddha, Szókratész, Konfucius - három nagyszerű ember, több ezer kilométerre egymástól, ám néhány száz éven belül mind radikálisan újították meg az emberi gondolkodást. Korábban soha nem tapasztalt intellektuális fejlődés vette kezdetét, ami örökre megváltoztatta az emberiség magáról alkotott képét. Ettől fogva az ember az „istenek játékszere” elképzelés helyett a logikai érvelést és racionális gondolkodást választotta. A sorozatban Bettany Hughes történész Indiában, Görögországban és Kínában látogat meg őskori helyszíneket, és a buddhizmus, klasszikus filozófia és a konfucianizmus szakértőit állítja kamera elé. Megismerjük, hogyan formálták a gondolkodást, s a napjainkra gyakorolt hatásukat is. A kódolatlan időszakban elérhető epizódok: Konfuciusz: augusztus 28. 21:00, augusztus 29. 00:00, Buddha: augusztus 29. 02:00, Szókratész: szeptember 1. 22:00, szeptember 2. 02:00

Az iskolakezdés is érdekes és szórakoztató lehet a Da Vinci TV gyerekeknek szóló műsoraival, melyek tökéletesen kiegészítik és színesítik az osztálytermi tanulást. A kódolatlan időszak alatt elsősorban a történelem és matematika lesznek terítéken.

Gondolkodtál már azon, milyen lehetett az élet az ősi törzsek idejében? Nos, most megtudhatod! Indulj izgalmas időutazásra a Törivadászokkal, és próbáld ki szuper kísérleteiket is. Néhány közülük annyira jó, hogy meg is eheted! Harcosok, történetmesélők, földön és levegőben, minden epizódban más utazás vár.

Premierepizódok a kódolatlan időszak alatt:

Az aztékok és a szagos gyógymódok: augusztus 30. 17:30

Kalandozás a vadnyugaton: szeptember 6. 17:30

Szeptember 6-án 19.30-tól a londoni nagy tűzvészről tudhatnak meg a nézők érdekességeket a Történelem másképp különkiadás: A nagy londoni tűzvész című műsorából. A sorozat történelmileg hiteles és rendkívül szórakoztató – őrült kabaréjelenetekkel és vicces dalokkal kelti életre a történelmet.1666-ban egy kis tűz hatalmas tűzvészt okozott Londonban. Elborította a várost, négy napig égett, 13000 házat és 89 templomot rombolva le. Hogyan segített a polgármester tüzet oltani? Nézd A nagy londoni tűzvészt, és tudd meg! Nem fogod elhinni!

A matematika rejtélyes világa iránt érdeklődőknek szól a csatorna szeptember 8-án, szombaton, 22.00-tól vetített sorozata a Varázsszámok: Hannah Fry és a matek varázslatos világa. A matek vajon az univerzum szövetének része, melynek szabályait folytonosan felfedezzük? Vagy inkább egy ember alkotta dolog, mint a nyelv? Dr. Hannah Fry ezekkel az alapvető kérdésekkel indul utazásra a matematikában, a filozófiai gyökerektől kezdve az egyetemes nyelvig mindet megvizsgálva. Az új sorozat korántsem egyértelmű kérdésekre keresi a válaszokat - Newton gravitációs elképzelésétől kezdve a végtelen által felvetett problémákig. Tarts velünk e matematikai rejtélyek felfedezésében szeptemberben a Da Vinci TV-n! A kódolatlan időszak után a további részek 2019. szeptember 15-én és szeptember 22-én láthatóak.

A csatorna a 46. programhelyen fogható a MinDig TV kínálatában.

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

 

Szólj hozzá!

Az AH megkezdte a DVB-T2 tesztsugárzást

2019. június 29. 13:18 - Satinfo

AVC és HEVC formátumban is elérhetők a tesztprogramok a MinDig TV platformján

Az Antenna Hungária elindította a legújabb generációs, DVB-T2 szabvány szerinti digitális földfelszíni televíziós műsorsugárzás tesztüzemét. A budapesti multiplexeken két AVC (egy 1080p és egy 1080i felbontású), valamint két HEVC szabványú (egy HD és egy SD) tesztcsatorna érhető jelenleg el.

 

Alább a saját, 2013-as Sony televíziómmal készült képek. A készülék DVB-T2-es tunere csak az AVC szabványt képes sajnos megjeleíteni, a HEVC csatornákon csak hang van.

img_3191.JPG

img_3192.JPG

img_3193.JPG

img_3194.JPG

img_3195.JPG

img_3196.JPG

img_3197.JPG

img_3199.JPG

img_3201.JPG

 

Szólj hozzá!

NMHH: kitárul a kapu az 5G-s frekvenciák értékesítése előtt

2019. június 18. 14:37 - Satinfo

Június 17-én nyilvánossá tette honlapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt a dokumentációtervezetet

5g_kicsi_1.jpg

Június 17-én nyilvánossá tette honlapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt a dokumentációtervezetet, amely az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatása érdekében és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák – idén őszre ütemezett – árverésének részleteit tartalmazza.

 

A 700MHz-es, a 2100MHz-es, a 2600MHz-es és a 3600MHz-es frekvenciasávokban tervezett értékesítéssel kapcsolatos észrevételeket, véleményeket július 8-ig várja az NMHH. Az eddig nem, vagy másra használt frekvenciák hasznosítása lehetővé teszi majd, hogy a magyar digitális gazdaság fejlődése előtt új távlatok nyíljanak meg a jövő technológiájának alkalmazásával.

 

A tervezett árverési eljárás főbb jellemzői

A hírközlési hatóság a frekvenciák használati jogosultságát árverésen értékesíti. A tiszta, fenntartható piaci verseny érdekében bárki, aki megfelel a részvételi feltételeknek licitálhat, azaz ajánlatot tehet. A nyertesek tizenöt évre kapják meg a használati jogosultságot, ami egyszeri alkalommal további öt évre meghosszabbítható. A felkínált több mint 400 MHz-nyi frekvenciakészlet elemeit az NMHH – az uniós kötelezettség figyelembevételén túl – iparági konzultációkkal, a várható piaci érdeklődés alapján határozta meg. Tekintettel arra, hogy a 700 MHz-es frekvenciasávot jelenleg televíziós műsorszórásra használják, mobilcélú szolgáltatást ebben a frekvenciasávban csak a műsorszórás átalakítása után, 2020 szeptemberétől lehet nyújtani.

 

Az árverésen összességében megszerezhető értékesítési egységek:

  • a 700MHz-es frekvenciasávban kétszer 25MHz (a hozzáférési mód miatt párosítva használható);
  • a 2100MHz-es frekvenciasávban kétszer 15MHz (a hozzáférési mód miatt párosítva használható);
  • a 2600MHz-es frekvenciasávban 15MHz;
  • a 3600MHz-es frekvenciasávban 310 MHz.

Az NMHH célja, hogy egyrészt a szolgáltatók a spektrumrészek értékesítésével legkésőbb 2019 végéig rendelkezhessenek az ötödik generációs hálózatok működéséhez szükséges frekvenciával, másrészt, hogy az új frekvenciák felhasználásával növelhessék a már üzemelő mobilhálózataik kapacitását.

A tervezetről a piaci szereplők személyesen is kérdezhetnek a július 3-i szakmai konzultáción, ahol a hatóság a frekvenciakészlet jellemzői mellett az eljárás részleteiről is tájékoztatást ad. Az árverési eljárás a dokumentációtervezetre érkező vélemények feldolgozása, azaz a tervezet véglegesítése után, várhatóan júliusban indul, amelynek az eredménye a tervek szerint ősz végére születik meg. Az NMHH várakozásai szerint az érintett frekvenciák hasznosításával tovább javul majd a magyarországi mobilszolgáltatások minősége, és az 5G bevezetése ösztönzőleg hat a hazai digitális gazdaság fejlődésére.

 

Az 5G-ről röviden

Az 5G, vagyis az ötödik generációs megoldások jelentősége abban rejlik, hogy a technológia fejlődésével olyan alkalmazások terjedhetnek el, amelyek nagyon alacsony késleltetéssel, valós idejű adatcserét igényelnek akár sok eszköz között is – mint például az önvezető autóknál, szenzorok távleolvasásánál –, ezen kívül felgyorsulhat az adatátvitel, és számottevően nőhet a hálózatok megbízhatósága is.

Az idén értékesítésre felkínált sávok közül az Európai Unió a 700 MHz-es és a 3600 MHz-es sávot is a legújabb generációs vezeték nélküli hálózatok ún. úttörő sávjainak jelölte ki, amelyeket az elsők között szabályozott 5G bevezetésre alkalmas sávokként. A spektrumszabályozásban az uniós harmonizáció azért elengedhetetlen, hogy minden tagállamban azonos sávokban lehessen mobilozni, bevezetni az 5G-t, és hogy egyszerűen lehessen majd működtetni a különböző elektronikus eszközöket az unión belül. Ezeket az európai szinten már harmonizált frekvenciasávokat is használni képes készülékek forgalomba hozatala már elkezdődött.

Doga

Forrás: www.nmhh.hu

Szólj hozzá!
Címkék: NMHH 5G

Június második felében kódolatlanul érhető el az RTLII a MinDig TV kínálatában!

2019. június 14. 15:17 - Satinfo

Az RTLII kódolatlanul érhető el a MinDig TV több mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában június 17. és június 30. között.

rtlii_nagy_1.jpg

Az RTLII-n minden hétköznap este 21.30-tól az Éjjel–Nappal Budapest legújabb részei láthatóak. Az Éjjel-Nappal Budapest főszereplői fiatalok, akik a vibráló főváros szívében, egy trendi apartmanban élnek. Különböző egyéniségek, különböző álmokkal, vágyakkal, de egy dolog biztosan összetartja őket: imádják, ahol élnek, a fővárost, Budapestet! A sorozatban a szereplők mindennapjai követhetők nyomon. Lányok és fiúk, akik álmaikért és vágyaikért harcolnak a nagyvárosi élet forgatagában, napközben tanulnak és dolgoznak, este pedig buliznak és szórakoznak.

Minden nap 19.20-tól a Showder Klubbal jelentkezik a csatorna. Klasszikus stand up comedy-show - azaz állj ki és dumálj - a már ismert dumagépekkel, az ország legtehetségesebb fiatal humoristáival. A Showder Klub nagyágyúi; Kormos Anett, Beliczai Balázs, Lorán Barnabás, Benk Dénes, Kovács András Péter, Kiss Ádám, Csenki Attila, Mogács Dániel, Hadházi László, Bödőcs Tibor, Felméri Péter, Rekop György, Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán, Somogyi András, Szupkay Viktor, Dombóvári István és még sokan mások, akik a saját életüket, a hazai celebvilágot és a legszaftosabb közéleti kérdéseket tabuk nélkül feszegetve támadnak újra.

A filmajánlatban magyar és amerikai vígjátékok egyaránt megtalálhatóak. Június 22-én 23 órakor a Csak szex és más semmi című hazai gyártású romantikus vígjátékot láthatják a nézők. Dóra (Schell Judit), a csinos dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége van. Legjobb barátnője, a szintén állandó szerelmi problémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata) tanácsára hirdetést ad fel: „Vonzó fiatal nő negatív AIDS-teszttel rendelkező szexpartnert keres.” És innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész, Tamás (Csányi Sándor), egy sikeres zeneszerző (Seress Zoltán), egy kifőzdés török fiú (Czapkó Antal), és máris összegabalyodott minden. Június 23-án 21 órakor a Szerelem kölcsönbe című film kerül adásba. Rachel (Ginnifer Goodwin) sikeres ügyvédnő egy menő New York-i irodában. Legnagyobb bánatára húga, Darcy (Kate Hudson) a menyasszonya Dexnek (Colin Egglesfield), akibe az egyetem óta szerelmes. A harmincadik születésnapi buliját követően Rachel váratlanul Dex karjaiban köt ki, aki szerelmet vall. Az esküvő napjához közeledve egyre jobban összekuszálódnak a szálak. Június 30-án 21.00-kor pedig az Aludj csak, én álmodom című már-már klasszikusnak mondható amerikai romantikus vígjátékot tűzi műsorra a csatorna. Lucy (Sandra Bullock) a metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, Peter (Peter Gallagher), aki mindennap elrobog előtte. Egy nap Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett Peter életét, ám a fiú kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. A családdal töltött idő alatt azonban Lucy beleszeret Peter bátyjába, Jackbe (Bill Pullman)...

Az RTLII a 19. programhelyen és az D multiplexen érhető el, további, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

Szólj hozzá!
Címkék: RTL II MinDig TV

Astra keleti 5 fok: Central – kódolatlan ukrán dokumentumcsatorna

2019. május 17. 12:31 - Satinfo

Az ukrán Central dokumentumcsatorna felkerült a szabadon fogható műholdas adók közé.

astra2.jpg

Tovább bővült a szabadon fogható műholdas tévécsatornák száma Európában. Az Astra műholdcsalád keleti 5 fokos pozíciójából mától elérhető az ukrán Central televízió műsora, amely túlnyomórészt dokumentum- és természetfilmeket sugároz hagyományos, SD felbontásban. Az Astra műholdrendszer részeként működő Sirius Satellite System Euro-csomagjában található adó részletes vételi paraméterei a következők:

  • műhold: Astra 4A
  • frekvencia: 12.073MHz, vízszintes polarizáció
  • szimbólumarány: SR 27500
  • hibajavítás: FEC 3/4

Ugyanezen a frekvencián fogható ingyenesen több ukrán televízió is, többek között a Rada parlamenti csatorna, a Glas, a Karavan, a Zik, a Hromadske, a News One, a New Christian és az Espresso TV.

Doga

Forrás: www.infosat.de

 

Szólj hozzá!
Címkék: Astra

Meghökkentő élettörténetek, dízelautók és aranyláz a Discovery Channel és a TLC tévécsatornáin

2019. május 06. 16:13 - Satinfo

Három hétig kódolatlanul érhetőek el a Discovery Channel és a TLC csatornái

discovery_channel.jpg

Három hétig kódolatlanul érhetőek el a Discovery Channel és a TLC csatornái a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában május 06. és május 26. között. A csatorna műsorai számos érdekes és meghökkentő élettörténetet, izgalmas kalandot és szenvedéllyel képviselt szakmákat mutatnak be a kiemelt időszak alatt.

A Discovery Channel műsorán május 10-től, péntekenként 20.00 órától, a Dízeltesók című műsor látható. Heavy D, Diesel Dave és a Dieselsellerz csapata világszerte ismert őrült online videóikról és extravagáns teherautóikról. Bármit képesek eladni, átalakítani vagy megsemmisíteni, ami dízellel kapcsolatos. Ebben a szezonban az üzlet még jobban virágzik, mint ezelőtt – a Dieselsellerz csapata a maximumot szeretné kihozni mindenből. Május 11-től, szombat esténként, az Expedíció az ismeretlenbe jelentkezik. A világkörüli sorozatban a kalandokra éhes lelkes felfedező, Josh Gates a világ legismertebb és legizgalmasabb legendái mögött megbúvó igazságok nyomába ered. Josh interjúkat készít a történetekben meghatározó szereplőkkel, és utánajár a történetekkel kapcsolatos legújabb fejleményeknek. Május 20-tól hétfőnként a Csupasz túlélők lesznek műsoron. A sorozatban az emberi tűrőképességet teszik próbára: két túlélőbajnokot - egy férfit és egy nőt - magukra hagynak a természetben, veszélyes környezetben, táplálék, víz és ... ruha nélkül. Ezután nyomon követhetjük a párok 21 napos túlélésért vívott harcát, ahogy ételt, biztonságos alvóhelyet és ruházatot keresnek maguknak. Az első terep Mexikó napégette déli partvidéke. Május 23-tól, csütörtök esténként, az Aranyláz Alaszkában: Dave Turin elhagyott bányái című műsor folytatódik. A veterán bányász, Dave Turin mindent tud, amit az arany utáni kutatásról tudni lehet. Éveken át dolgozott Todd Hoffman mellett, és kiérdemelte a „Dozer Dave" becenevet, mert fáradhatatlanul dózerolt az aranyért. Két év kihagyás után, most szakértelmét és a finanszírozók támogatását arra fordítja, hogy olyan családoknak segítsen, akik a nyereség reményében szeretnék feltámasztani gyengélkedő bányáikat. Dave a sorozatban keresztül-kasul bejárja az Egyesült Államokat, elhagyott bányákat keres, hátha rábukkan egy olyanra, amelyik még vagyonokat rejt.

A TLC csatornáján május 3-tól, péntek esténként 22.00 órától, a Bizarr testek című műsorral találkozhatnak a nézők. Az emberi bátorság és az életigenlés legszebb példáit sokszor éppen azok mutatják, akik a legtöbbet szenvednek az életben. Új és meglepő betegségek egész sorát ismerjük meg – amelyek közül sok az orvosok számára is meglehetősen rejtélyes. Az érzelmeket felkavaró sorozatban nyomon követhetjük a gyógyulást kereső betegek életét. Indiában Arpit úgy született, hogy szíve a bordáin kívülre került; Mexikóban Adriannak kosárlabda méretű daganat nőtt az arcán; Amerikában Janice lába aránytalanul nagyra nőtt. Május 14-e keddtől a Hét kicsi Johnston című műsor lesz képernyőn. Johnstonék sok tekintetben olyanok, mint egy átlagos héttagú amerikai család, akik az „amerikai álom” megvalósítására törekszenek. Ugyanakkor mégsem tekinthetők átlagosnak – a kis növésűek között a világon az ő családjuk a legnagyobb. Mind a hét Johnston genetikai okokból törpenövésű. Az édesapa, Trent és az édesanya, Amber összesen öt 16 év alatti gyerekről gondoskodik: Jonah és Elizabeth a saját gyermekeik, és van három örökbefogadott gyermekük is, Anna Oroszországból, Alex Dél-Koreából és Emma Kínából. A hét fős család igényeinek kielégítése a felújítás alatt levő álomotthonban sok mindennek nevezhető, de egyszerű feladatnak nem. Május 19-e vasárnap estétől Nate és Jeremiah álomotthonait tekinthetik meg a csatorna nézői. Nate Berkus belsőépítész és párja, Jeremiah Brent felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújt olyan háztulajdonosoknak, akik a házuk felújításánál túllépték a költségkeretet és a határidőket is. A nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, tehetséges, elragadó személyiségű szakértők megmutatják, hogyan kerülhetnek ki a slamasztikából. Elmagyarázzák, hogyan lehet megoldani ezeket a gondokat, és rávilágítanak a lakástulajdonosok által elkövetett hibákra, miközben megmentik őket.

Csatorna     Programhely          Multiplex

Discovery    33                          D

TLC             34                          E

A csatornák a fenti táblázatban található programhelyen és multiplexen érhetők el, további, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

Szólj hozzá!

Májusban kódolatlanul érhető el a FILM4 csatornája a MinDig TV kínálatában

2019. május 03. 11:07 - Satinfo

Májusban is kódolatlan műsorok a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában.

film4_1.jpg

Május 1. és május 30. között kódolatlanul érhető el a FILM4 csatornája a MinDig TV rendszerében. A FILM4 csatornáját a fenti időszakban a mindiGO TV online felületén is ingyenesen élvezhetik a nézők.

A FILM4 csatornáján a kódolatlan időszakban számos tévéfilm közül választhatnak a nézők, lesznek drámák, krimik, vígjátékok és romantikus filmek egyaránt. A filmek mellett a népszerű sorozatok is helyet kapnak. Május 3-án, pénteken a Félreismert szerelem című kanadai film kerül adásba, amelyben egy főiskolás lány beleszeret professzorába. Hozzámegy, de hamarosan feltárul a férfi sötét múltja. Május 4-én este szintén egy drámán izgulhatnak a nézők. A Kegyetlen vakáció című filmben a várva-várt nyaralás rémálommá válik egy édesanya számára, amikor lányai nyaralni mennek San-Diegoba, de a lányoknak egy buli után nyoma veszik. Május 5-én egy sokkal könnyedebb szórakozást ígérő film lesz képernyőn, a Szökevény hercegnő című romantikus film. Amikor egy hercegnő elszökik kísérőitől, hogy felfedezze a karácsonyi pompába öltöztetett New Yorkot, megismerkedik egy fiatalemberrel, aki megmutatja a gyönyörű idegennek a város ismeretlen oldalát. Május 9-én este Ivana Trump, a világhírű síelő életébe nyújt bepillantást az Ivana Trump: Mindent a szerelemért című életrajzi ihletésű film. A film hűen mutatja be a kommunista Csehszlovákiában született síelő csodagyerek útját a világhírnévhez. Május 11-én szombat este a Gengszter románc című amerikai romantikus film látható. Larry Gigli (Ben Affleck) maffiózónak készül. Főnöke megbízza egy kaliforniai vizsgálóbíró testvérének az elrablásával. Gigli el is rabolja Briant (Justin Bartha). A feladat kis híján az őrületbe kergeti, ráadásul bizalmatlan főnöke a nyakára küldi Rickit (Jennifer Lopez), a rideg bérgyilkosnőt. A következő hétvégére is jut egy amerikai, romantikus vígjáték. Május 19-én vasárnap este a Dirty Dancing 2. című zenés, táncos amerikai filmet láthatják a csatornára kapcsolók. A 18 éves Katey (Romola Garai) Havannába érkezik, ahol apja a Ford Művek vezetője. A kissé különc lányt mágnesként vonzzák az utcai táncosok, de legfőképpen egy tüzes tekintetű, büszke és céltudatos kubai sráchoz, Javierhez (Diego Luna) vonzódik. Rábeszéli a fiút, hogy tanítsa meg a salsára és legyen a partnere az országos táncbajnokságon. Katey sutba dobja könyveit és éjjel-nappal Javier társaságában igyekszik felfedezni Kuba másik, eddig sosem látott arcát.

Május utolsó hétvégjén, május 26-án pénteken is a romantikus filmek szerelmesei örülhetnek. Este a Flört a fellegekben című film lesz műsoron. Donna (Gwyneth Paltrow) kisvárosi amerikai lány, aki világot akar látni. Légikísérő szeretne lenni. Erőt ad ehhez a légikísérők példaképe, Sally (Candice Bergen) és önéletrajza. Első lépésként Donna egy kis légitársaságnál kezd dolgozni. Majd megismeri személyesen is Sally-t. Az egyik járaton az elkeseredett lány meglátja egy régi ismerősét, John-t (Mike Myers). A férfi sármos, de link alak, Donna mégis sokat ingadozik a szerelem és a karrier között.

Az egy hónap alatt a filmek mellett számos sorozat is helyet kap a csatorna műsorkínálatában olyanok, mint; az Álomhajó, Álom és szerelem: Katie Fjorde, Álom és szerelem: Inga Lidstörm, Garázsvásári rejtélyek, vagy a Vadrózsák völgyében.

A FILM4 élő műsora a DVB-T rendszeren kívül ingyenesen elérhető lesz a mindiGO TV-n is. A mindiGO TV-t keresse a https://tv.mindigo.hu/ weboldalon vagy töltse le a mobil alkalmazást a Google Play vagy az App Store áruházakból.

A csatorna az 40. programhelyen, a D jelű multiplexen érhető el, további, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

Szólj hozzá!
Címkék: MinDig TV Film4

Pályázható az országos digitális földfelszíni televíziós hálózatok lejáró használati jogosultsága

2019. április 24. 14:05 - Satinfo

A piaci szereplőkkel való konzultáció után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) véglegesítette és közzétette honlapján az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázati dokumentációt.

dvb-t2_nagy_1.jpg

A kiírásban a tervezethez képest nem történt lényegi változtatás. A pályázók április 30-án adhatják be jelentkezésüket.

A hatóság legfőbb előírása, hogy a pályázat nyertese biztosítsa, hogy a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatlan minőségben és vevőberendezéssel, minimum 97 százalékos lakossági lefedettséggel 2020 után is folyamatosan, előfizetés nélkül foghatók maradjanak. A pályázat nyertese öt hálózatot (két a jelenlegivel megegyező technológiájú DVB-T-, MPEG4 AVC-hálózat és három új technológiájú DVB-T2-, HEVC-hálózat) építhet ki és üzemeltethet 2020. szeptember 6-ától 12 éven át. Az eredményhirdetés júniusban várható.

Az NMHH már év elejére előkészítette a jövő szeptemberben lejáró országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatokra vonatkozó jogosultság újrapályáztatását, és március 6-án véleményezésre közzétette a pályázati dokumentáció tervezetét. A dokumentációról a hatóság március 20-án tartott konzultációt a piaci szereplőkkel, akik e-mailben is tehettek észrevételeket. Az egyeztetésen elhangzott kérdésekre adott válaszok megtalálhatók az NMHH honlapján.

Miért volt szükség a pályázat kiírására?

Magyarországon 2008 óta működnek országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok, ezek üzemeltetési jogosultságát 12 évre az Antenna Hungária Zrt. nyerte el. A társaság a MinDig TV-szolgáltatáscsaládon keresztül hasznosítja azokat, 12 ingyenes és 47 fizetős televíziócsatorna, valamint a 4 közszolgálati rádiócsatorna műsorának továbbításával. Az Antenna Hungária hálózatüzemeltetési jogosultsága 2020. szeptember 5-én jár le.

A jelenlegi hálózatok egy része azt a 700 MHz-es (694–790 MHz közötti) frekvenciasávot használja, amelyet a hírközlési hatóságnak 2020-ig szabaddá kell tennie a közelgő 5G-s fejlesztésekhez. Erre a hatóságot európai uniós irányelvek kötelezik – összhangban a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által megfogalmazott célokkal, illetve az NMHH Nemzeti Ütemtervével, illetve Spektrumstratégiájával. A hálózatok áttervezésével és modern technikai megoldások alkalmazásával a 700 MHz-es sáv nélkül is elegendő frekvencia áll rendelkezésre a pályázatban előírt öt műsorszóró hálózat működtetéséhez.

Doga

Forrás: www.nmhh.hu

Szólj hozzá!
Címkék: NMHH DVB-T DVB-T2