Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Ismét fogható a HEVC tesztadás a MinDig TV-n

2020. március 30. 12:14 - Satinfo

Április 1-én folytatódik a DVB-T2-re történő átállás

img_4533.JPGimg_4534.JPGimg_4535.JPG

Az Antenna Hungária ismét sugározni kezdte a HEVC (High Efficiency Video Coding = Nagy hatékonyságú képtömítési eljárás) szabványú tesztábrát azon tévékészülékek teszteléséhez, amelyek alkalmasak a DVB-T2-es és HEVC szabványú műsorsugárzás vételére. Csavar a dologban, hogy a tesztcsatornát nem a már DVB-T2-re átállt valamelyik multiplexen helyezték el, hanem az eddig alkalmazott, hagyományosnak mondható DVB-T szabványú 38-as csatornán. Számos készülék azonban nem képes megjeleníteni a DVB-T2-re és a műholdas vételnél alkalmazott DVB-S2-re kifejlesztett HEVC-tömörítést, csak a DVB-T2/HEVC-t ismeri fel, amit az Antenna Hungária 2020. szeptemberétől hazánkban is alkalmazni fog.

Ennek így tehát nem sok értelme van, számos felhasználót összezavarhat, akik jelenleg nem tudják eldönteni, hogy készülékük alkalmas lesz-e ősztől a MinDig TV kódolt adásainak vételére.

Remélhetőleg az AH orvosolni fogja ezt a problémát, és a HEVC-tesztábrát egy a már DVB-T2-es rendszerben működő frekvenciára helyezi át.

Doga

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9815572798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása