Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Oroszország DRM adóhálózat kiépítését tervezi

2018. szeptember 19. 12:02 - Satinfo

A DAB+ helyett az FM sáv digitalizálását tervezi Oroszország

drm.png

Oroszországban a DRM szabvány szerint tervezik megvalósítani a digitális átállást a földfelszíni rádiós műsorszórásban. Érdekesség, hogy a CCIR FM 87,5-108MHz-es sáv mellett az egykor a szocialista országokban használt OIRT sávban, a 65,9 és 74MHz között Oroszországban még ma is működő adókat is digitalizálni kívánják. A Digital Radio Mondiale, azaz a DRM szabvány legújabb, DRM+ változata jelentős előrelépés az ország médiatérképének fejlődése szempontjából – hangoztatta az orosz Szövetségi Sajtó- és Tömegkommunikációs Ügynökség közleménye. Oroszország India után a második nagy ország, amely a DRM+ szabvány bevezetése mellett döntött.

Az új digitális sugárzási mód számos előnnyel jár a rádióhallgatók számára. A DRM+ lehetővé teszi a digitális többletszolgáltatások, köztük a szöveges és képi kísérőinformációk, a TMC közlekedési hírszolgáltatás, valamint az EWF vészhelyzet-figyelmeztető rendszer hatékony működtetését. A jó hangminőség mellett megduplázódik a fogható rádióadók száma, mivel a DRM+ lehetővé teszi a frekvenciatartomány hatékony kihasználását az SFN (egyfrekvenciás hálózat) eljárásnak köszönhetően. Mindez pedig energiatakarékosabb műsorsugárzást is eredményez.

 

Doga

Forrás: http://digitalradioinsider.blogspot.com

Szólj hozzá!
Címkék: FM DAB+ DRM+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4314249061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása