Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Gyerekverseket írt Varró Dániel a digitális kor szakmáiról

2018. április 23. 14:24 - Satinfo

A gyerekkönyv célja, hogy a szülők és a gyerekek szórakoztató, játékos formában ismerkedhessenek meg a 21. század szakmáival, hiszen a fiatalok jó eséllyel már ezen a területen helyezkednek majd el.

varro_dani.jpg

Színes, gyönyörű rajzokkal illusztrált gyerekkönyvet készítetett a hazai autóipari szoftverfejlesztő NNG. A 6-10 éves korosztálynak szánt kiadvány humoros, vidám formában, versekbe szedve mutat be 12, az informatika területéhez kapcsolódó szakmát. A könyv 12 verset tartalmaz, melyeket Varró Dániel, a gyerekverseiről ismert, kortárs költő vetett papírra az NNG munkatársainak támogatásával. A kötet nyomtatókész verzióban ingyenesen letölthető bárki számára a www.nng.com/hanagyleszek oldalról, színes és színezhető verzióban is.

„Fontosnak tartottuk, hogy a gyerekek nyelvén is érthetően tudjuk elmondani, milyen izgalmas karrierlehetőségeket tartogat az informatika. Azt gondoljuk, minél korábban hallanak a gyerekek ezekről a szakmákról, annál kevésbé lesz idegen a számukra. Azt láttuk ugyanakkor, kevés a gyerekek számára is érthető és élvezhető tartalom a témában, pedig az informatika egyre fontosabb szerepet tölt be a mindennapjainkban” – mondta el Schenk Andrea, a vállalat globál PR menedzsere, a könyv szerkesztője.

Az NNG úgy látja, hogy napjainkban sok gyerekben és szülőben – ha a jövőről gondolkodnak – fel sem merül lehetőségként egy-egy IT szakma, hiszen viszonylag újkeletű munkakörökről van szó. „Mindenki tudja, mit csinál egy állatorvos, vagy egy balerina, de a UX designer már fogósabb kérdés azok számára, akik nem ezen a területen dolgoznak” – tette hozzá Schenk Andrea. Nincs könnyű dolguk tehát a pályaválasztásban jellemzően nagy szerepet játszó szülőknek, ha ezt a területet szeretnék gyermekeiknek bemutatni, ugyanakkor a ma felnövekvő generáció elég nagy valószínűséggel valamilyen informatikai területen fog majd elhelyezkedni. Egy 2012-es Microsoft előrejelzés szerint 2020-ra a technológia területén egymillió nyitott pozíció lesz.

„Gyakorló szülőként és a szakmában dolgozóként is fontosnak tartom, hogy elkészíthettünk egy ilyen hiánypótló kiadványt. Az informatika területe rendkívül izgalmas és hosszú távon is biztos, jól fizető karrierlehetőséget jelent, ennek ellenére rengeteg sztereotípia kering ezzel kapcsolatban és gyakran összemosódik a sokféle munkakör. Szerettük volna megmutatni, milyen sokszínű és változatos foglalkozások léteznek, kedvet csinálni hozzájuk, és segítséget adni az erről szóló beszélgetések elindításához” – mondta el Kerecsen Tamás, az NNG technológiai igazgatója.

A könyv ismeretterjesztő szerepet tölt be, célja, hogy felkeltse a 6-10 éves korú gyerekek és szüleik érdeklődését az informatika világa iránt. Ahogy egyre több és több technológiai eszköz jelenik meg a világban, úgy egyre több programot is kell írni rájuk – egy mai modern autóban például körülbelül százmillió sornyi kód fut –, így még inkább növekedni fog az igény az IT-s munkaerőre, ezért is van szükség a fiatal generációk érdeklődésének felkeltésére. Fontos, hogy a gyerekek korán elkezdjék elsajátítani a technológiával kapcsolatos ismereteket, és az eszközöket ne csak tartalomfogyasztásra, hanem tanulásra, készségfejlesztésre is használják.

A programozás tanulása bizonyítottan hasznosítható az élet más területein is, többek között fejleszti a problémamegoldó képességet. Varró Dani, aki három fiúgyermek édesapja, az NNG kollégáinak idegenvezetésével ismerhette meg jobban az informatikai pályákat. „Érdekes kihívás volt egy-egy komplexebb munkakört gyerekek számára is érthető módon megmagyarázni, de a mondóka formátum, a versek ritmusa sokkal közelebb hozza a legifjabbakhoz is a témát. Nem könnyítette meg a feladatot az sem, hogy rengeteg kifejezés és megnevezés angolul használatos, de azt hiszem, sikerült elérni a célunkat, és gyerekeknek is élvezhető módon beszélni ezekről a foglalkozásokról” – mondta el a projekttel kapcsolatban.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!
Címkék: IT Varró Dani

Konnektoron keresztül is kikémlelhetők a számítógépek

2018. április 19. 13:10 - Satinfo

Izraeli kutatók módot találtak arra, hogy miként lehet a számítógépeket az áramhálózaton keresztül kikémlelni.

konnektor.jpg

A Ben Gurion Egyetem Kiberbiztonsági Kutatóközpontjának munkatársai (Mordechai Guri, Boris Zadov, Dima Bykhovsky, Yuval Elovici) által kidolgozott módszer segítségével szakértők akár a komoly biztonsági védelemmel rendelkező, de az internetre nem csatlakoztatott, erőművekben és katonai létesítményekben használt számítógépeket is kikémlelhetik. Ez utóbbiaknál általában csak egyetlen támadási felület van: az USB-kulcs. Most ehhez jött még az áramhálózat.

Az új szoftver neve Powerhammer és rendkívül hatékony, viszont a hátránya, hogy csak akkor működik, ha a támadás előtt már megfertőzték a célszámítógépet egy kártevővel. A nyilvánosságra hozott kutatási jelentésben a szakértők azt írták, hogy az áramhálózaton keresztül kiolvashatók az adott számítógép biztonsági kódjai és jelszavai is. Első lépésként a feltelepített kártevő minden lehetséges információt összegyűjt, majd az értékes adatokat kompromittálja és egy bizonyos frekvencián keresztül továbbítja az áramhálózaton keresztül.

Az adatátvitel vagy egy előre meghatározott időben kezdődik, vagy egy külső jellel aktiválódik az áramhálózaton keresztül. Amint az adatcsomagot elküldik, a kártevő azonnal hozzáférést szerez a processzorhoz és az éppen nem használt processzormagokat túlterheli. Az egész folyamatból ugyanakkor a felhasználó elvileg semmit sem vesz észre. A támadó a közelben várakozik, hogy kiolvashassa az adatokat. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, az elektromos impulzusokat bináris adatokká alakítják át.

A módszer egyik hátránya, hogy az adatátvitel nagyon lassú. A kártevő mindössze másodpercenként 0,001 megabittel küldi el az adatokat, ha a támadó is ugyanazt az áramkört használja. Amennyiben nem ez a helyzet, mert például egy másik elosztódoboznak kell kiolvasnia az adatokat, akkor az adatátvitel másodpercenként 0,000001 megabitre csökkenhet le. Ennek ellenére a kutatók úgy vélték, hogy - bár nagyon lassú és bonyolult módszerről van szó - a Powerhammer nagyon veszélyes lehet.

Doga

Forrás: www.sg.hu

Szólj hozzá!

Hazánkban elsőként interaktív hirdetési megoldást indított a MinDig TV platformon az Antenna Hungária és a TV2

2018. április 17. 15:56 - Satinfo

Az Antenna Hungária és a TV2 Média Csoport együttműködése alapján 2018. április 16. május 25. között hazánkban elsőként interaktív hirdetési megoldás érhető el a MinDig TV platformon.

hbbtv_teaser_top_38.jpg

A TV2 „Bezár a bazár” vetélkedője alatt az internetre csatlakoztatott HbbTV-képes tévékészülékekkel rendelkező MinDig TV nézők a piros gomb megnyomásával egy interaktív televíziós alkalmazást indíthatnak el. Ha a tévés vetélkedőben zajló játékhoz hasonlóan az alkalmazásban sikerül kivinniük minden tárgyat a célterületre, mobilszámukkal regisztrálhatnak a kisorsolásra kerülő heti nyereményre.

Az interaktív tévés projekthez a technikai megoldást, az üzemeltetést és a fejlesztést az Antenna Hungária, míg az interaktív hirdetési megoldás értékesítését a TV2 biztosítja. Hazánkban ez az első alkalom, hogy egy lineáris tévéműsor interaktív televíziós játékkal és interaktív hirdetési megoldással egészül ki. A fejlesztéssel a televíziós reklámok online hirdetésekkel egészíthetők ki, mely erősítheti a tévék piaci pozícióit az egyre élesedő tévés és online hirdetési költésekért folytatott versenyben.

Az interaktív játékban azok vehetnek részt, akik az internetre csatlakoztatott HbbTV-képes tévékészülékkel rendelkeznek, továbbá igénybe veszik az ingyenes földfelszíni MinDig TV szolgáltatást vagy a MinDig TV Extra előfizetői. Akinél a feltételek adottak, a Bezár a bazár műsor ideje alatt a TV2 csatornára kapcsoláskor egy, a játék elérhetőségével kapcsolatos felugró szöveggel vagy képpel találkozik. A távirányító piros gombjának megnyomásával osztott képernyőn jelenik meg az interaktív játékfelület. A játékos a tévékészülék távirányítójának gombjai segítségével játszhat; a játék célja, hogy meghatározott idő alatt „kivigye” a tárgyakat egy virtuális helyiségből. A rendelkezésre álló időt egy visszaszámláló óra mutatja. Ha a játékos az összes tárgyat ki tudta vinni, akkor egy következő képernyőre lép át, melyen a telefonszámának megadásával regisztrálni tud a nyereménysorsolásra. A játékosok között hetente egy 10.000,-Ft értékű Mömax vásárlási utalvány kerül kisorsolásra. A játék részletes szabályzata az alábbi címen érhető el:

www.tv2.hu/bezarabazar/mindigtvjatek

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

 

Szólj hozzá!

Visszatér a vízállásjelentés

2018. április 17. 10:47 - Satinfo

Hétfőtől minden nap vízállásjelentést ad a Kossuth Rádió a 14 órás hírek után.

kossuth_radio.png

Április 16-tól ismét hidrológiai adatokkal várja hallgatóit a közmédia rádióadója. A friss, naprakész, öt perc terjedelmű vízállásjelentést az érdeklődők minden nap a Kossuth Rádió 14 órakor kezdődő híreit követően hallgathatják meg.

A Petőfi Rádió a 2007-es megújulásáig adott vízállásjelentést, és most, 11 év után a Kossuth Rádióban tér vissza a Magyarország hajózható folyóira kiterjedő, vízállással kapcsolatos információkat tartalmazó hírblokk. A Kossuth Rádió napi vízállásjelentése hasznos információként szolgálhat a hajósok, vízitúrázók, horgászok és az ártéri lakosok számára is Magyarország összes hajózható folyójára vonatkozóan.

 

Érdemes komolyan venni

 

Amikor a brit közszolgálati rádió hasonló műsora, a 94 éve minden egyes nap megszólaló hajózási előrejelzés technikai hiba miatt négy évvel ezelőtt egyszer elmaradt, a Twittert elárasztották az atomháború kitörésétől tartó emberek bejegyzései.

A jelenségnek egy városi legenda adhatott táptalajt. Az Egyesült Királyság ballisztikus rakétákkal felszerelt atom-tengeralattjáróinak mindegyikén van egy kézzel írt levél, amiben a brit miniszterelnök utasítása szerepel arra vonatkozóan, hogy mi a teendő, ha egy ellenséges hatalom elpusztítaná a brit kormányt.

A legenda szerint utóbbit úgy ellenőrzik le a hajók parancsnokai, hogy meghallgatják, szól-e még a BBC Radio 4 hosszúhullámú (198 kHz) adása.

Doga

Forrás: www.radiosite.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Kossuth Rádió

Kódolatlan hetek az AMC csatornán

2018. április 16. 16:32 - Satinfo

Az AMC műsora április 16. és április 29. között ingyenesen érhető el közel 750 ezer MinDig TV háztartásban.

amc.jpg

Tavasszal újabb saját gyártású sorozatokkal kedvez az AMC a rettegés szerelmeseinek. Április 16-ánaz AMC közönségkedvenc sorozata a „Fear the Walking Dead” az amerikai premierrel teljesen egy időben rajtol Magyarországon.

Így a legnagyobb rajongók már április 16-án hajnali 4 órakor megnézhetik az első epizódot, melyet a csatorna eredeti nyelven sugároz, majd főműsoridőben magyar szinkronnal este 11 órakor is megismétli azt.

A további epizódokat az AMC az indulástól eltérően minden hétfőn hajnali 3 órakor, majd esti főműsoridőben este 22 órakor is vetíti.

A negyedik évad igazi különlegességnek számít majd, hiszen Madison Clark (Kim Dickens) és családja sorsát Morgan Jones (Lennie James) szemszögéből követhetik végig a nézők, aki a The Walking Dead című sorozatból csatlakozik Clarkékhoz. Így sokak álma teljesül, hiszen a két sorozat végre összeér. De nem Morgan lesz az egyetlen új szereplő, a későbbiekben a többi között Garret Dillahunt és Jenna Elfman is feltűnik majd.

A folytatásban a szereplők múltja a jelen bizonytalanságaival és küzdelmeivel keveredik, ahogy új barátokkal, ellenségekkel, és fenyegetésekkel találják szembe magukat az epizódok folyamán. Harcolnak a holtak sokaságával, egymással és egymásért is, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a végsőkig életben maradjanak ebben a darabjaira hulló világban. A sorozatban egymást váltják a sötét és felemelő pillanatok, a terror és a béke, de összecsap egymással a heroizmus és a gyávaság is, hogy megmutassák a „Fear the Walking Dead” új világát.

Az új évad 16 epizódból áll majd, melynek második felét a későbbiek folyamán vetíti a csatorna.

A Fear The Walking Dead negyedik évadát megelőzően, március 29-én este 10 órakor tűzi műsorára az AMC a The Terror című szintén saját gyártású thrillerét.

A Ridley Scott közreműködésével készített sorozat tízrészes lesz, melynek egy jelentős részét Budapesten forgatták.

A kódolatlan időszakban nemcsak a közkedvelt rettegést hozó sorozatok miatt, hanem nagysikerű filmekért is érdemes a csatornára kapcsolni. Április 17-én este a Taxi, április 18-án a Bridget Jones naplója, április 26-án az Alkonyat: Napfogyatkozás című filmeket láthatják a nézők.

Az AMC az egyetlen csatorna a televíziózás történetében, amely négy egymást követő évben elnyerte a legjobb drámasorozatért járó kitüntetést, az Emmy-díjat. A csatorna több mint 125 országban és területen érhető el.

A csatorna a 21-es programhelyen és a D multiplexen fogható. További, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon találhatnak az érdeklődők. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornát a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

Szólj hozzá!
Címkék: MinDigTV AMC

A STORY4 és STORY5 csatornák kódolatlanul érhetők el a MinDig TV nézők számára!

2018. április 13. 18:19 - Satinfo

2018. április 16-29. között kódolatlanul lesz elérhető a STORY4 és STORY5 műsora minden MinDig TV néző számára.

story4_kicsi.png

  1. április 16-29. között a Digital Media and Communications és az Antenna Hungária megállapodása alapján kódolatlanul lesz elérhető a STORY4 és STORY5 műsora minden MinDig TV néző számára. Ebben az időszakban 750 ezer háztartásban premiereket és régi klasszikusokat egyaránt ingyenesen nézhetnek a MinDig TV nézők. Továbbá a két csatorna élő műsora a MinDig TV Applikációban is elérhető lesz.

A STORY4 és a STORY5 izgalmas és romantikus műsorokat bemutató szórakoztató csatorna, amely tíz éve megbízható szereplője a magyar televíziós piacnak. A STORY4 kínálatában szerepelnek a legnépszerűbb Agatha Christie-krimik televíziós feldolgozásai, Miss MarpleHercules Poirot és William Murdoch minden titkot felfedő nyomozásai. Az Esküdt ellenségek a 7. évaddal folytatódik. A filmsorozat a bűnügyeket szokatlan, egyedi perspektívából mutatja be: a bűnözőkéből. A Született feleségek 6-7. évadját is itt láthatják a nézők. A STORY5 pedig a kifejezetten nőknek szóló, erőszakmentes, szerelmes sorozatok otthona. Itt kerül adásba a Titkok Hídja című sorozat, amely a 20. század elején játszódik Spanyolországban. A történet Pepa, a bába sorsát meséli el, egy rendkívüli nőét, aki azért harcol, hogy megtalálja gyermekét, akit elloptak tőle születésekor, és hogy megtalálja az igaz szerelmet. A Story 5-ön kerül adásba a Heartland című kanadai sorozat 5. évada is, ami két testvér, Amy és Lou Flemming és nagyapjuk lovasfarmjukon játszódó életét mutatja be. Itt látható a Providence című sorozat 3. évada is. A sorozat főszereplője Sydney Hansen, akinek első látásra mindene megvan, sikeres plasztikai sebész Beverly Hills-ben, gazdag, gyönyörű és életvidám. De mikor hazamegy terhes húga esküvőjére, és anyja meghal a szertartás alatt, Sydney rájön, hogy valami hiányzik az életéből. Ezért megteszi azt, amire soha sem gondolt: visszaköltözik Providence-be...

A STORY4 és a STORY5 élő műsora a DVB-T rendszeren kívül a MinDig TV Applikációban is elérhető lesz a fenti időszakban, valamint mindkét csatornánál elérhető lesz lekérhető VoD tartalom is. A több mint másfél millió letöltéssel rendelkező alkalmazás okostelefonra és tabletre letölthető a Google Play és App Store áruházakból.

A két csatorna a lenti táblázatban található programhelyen és multiplexen érhető el, további, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Csatorna

Programhely

Multiplex

STORY4

23.

D

STORY5

41.

E

 

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

Szólj hozzá!

Szerdán megszűnik a Lánchíd Rádió

2018. április 10. 10:25 - Satinfo

Felszámolják a Simicska Lajos tulajdonában lévő médiabirodalom két tagját, a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.

lanchid_radio.png

A nagy múltú Magyar Nemzetnek a szerdai lesz az utolsó lapszáma, a lap online változata szerdától nem frissül, archívumként működik tovább, a rádiónál pedig kedden éjfélkor szüntetik be az adást.

A két médium alkalmazottainak kedden délelőtt jelentették be a döntést.

Simicska Lajos, a Fidesz egykori gazdasági háttérembere a G-nap néven ismertté vált 2015 februári napon fordult szembe nyilvánosan Orbán Viktorral. Azóta a cégeiből, főként a Közgépből származó magánvagyonából tartotta fenn a kormányoldallal szemben a médiabirodalmát.

Információink szerint a HírTv-t nem érinti a döntés, a televízió egy komolyabb karcsúsítással megússza a választások utáni racionalizálást.

A Magyar Nemzet értékesített példányszáma a legutóbbi jelenleg elérhető adat, a 2017 negyedik negyedéves gyorsjelentés alapján 13 608 volt a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség adatai alapján. ez nagyjából a harmada a G-nap környékén – még kormányoldali újságként – elért eladásoknak.

A HírTv nézettségéről nem áll rendelkezésre hivatalos adat nyilvánosan, azt ugyanis a Nielsen Közönségmérés hiába méri, a médiavállalat pedig nem publikálja azokat. Az ugyancsak Simicska-portfólióba tartozó Lánchíd Rádió hallgatótábora 65 ezres volt a TNS Hoffmann-Mediameter mérése alapján 2017 október és december között, a 15 éves és annál idősebbek körében.

Forrásaink szerint az Indexet külön csomagként kezeli a tulajdonos, a Válasz pedig önállósodva új befektetőt keres a piacon.

Úgy tudjuk, hogy a Magyar Nemzetre is jelentkezett vevő, de a tárgyalások még nem kezdődtek el.

Doga

Forrás: www.24.hu

Szólj hozzá!

A UPC Direct átrendezi a csatornahelyeket

2018. április 06. 11:51 - Satinfo

A UPC Direct még egyszerűbbé teszi a televíziózást

upc_nagy.jpg

A UPC Direct még egyszerűbbé teszi a televíziózást, ugyanis a műholdas szolgáltató újrarendezi néhány csatorna helyének kiosztását, hogy azok sorrendje még jobban megfeleljen a nézők kívánságainak. Azok az előfizetők, akik rendelkeznek UPC Direct mediabox berendezéssel, április 6-ától már élvezhetik is az új és egyszerűbb csatornakiosztást.

Az új csatornasorrend a minőséget helyezi előtérbe. Összesen 7 csatorna helye változik: a TV2 a Light TV csomagban, az RTL Spike, a Paramount, az M3 és a Comedy Central a Medium TV, valamint a Nick Jr. és a Comedy Central Family a Plus HD TV csomagban.

A változás semmilyen egyéb tevékenységet nem igényel a mediabox berendezéssel rendelkező előfizetők részéről. Azonban azon ügyfeleknek, akik saját vevőkészülékkel rendelkeznek, érdemes újrahangolást végezniük, hogy továbbra is élvezhessék a csatornák műsorkínálatát – ehhez igény esetén online vagy telefonon a UPC Direct ügyfélszolgálatán kapnak segítséget.

A Nick Jr. csatornahelye transzpondermozgás miatt már április 3-án megváltozott. Szintén kedd óta az előfizetők az MTV Europe helyén a Viacom magyar nyelvű zenecsatornáját, az MTV Hungary-t érhetik el.

A teljes lista a csatornahely változásokról az alábbi összefoglaló táblázatban található.

A listázott csatornahelyek kizárólag a UPC Direct által biztosított, automatikus hangolással rendelkező vevőkészülékekre érvényesek. A saját vevőkészülékkel rendelkező előfizetők a hu.upcdirect.com oldalon találják meg a hangolási instrukciókat.

 

Csatornahely

Csatorna

Csomag

18

RTL Spike

Medium TV

12

TV2

Light TV

13

Comedy Central

MediumTV

14

Comedy Central Family

Plus HD TV

15

Paramount

Medium TV

16

M3

Medium TV

108

Nick Jr.

Plus HD TV

130

MTV Hungary

Medium TV

 

Doga

Forrás: UPC Direct

Szólj hozzá!
Címkék: UPC Direct

Újabb kódolatlan hetek a MinDig TV-n! Két héten át ingyenesen elérhető az RTLII csatorna

2018. április 05. 14:02 - Satinfo

2018. április 3. és április 16. között két hétig kódolatlanul nézhető a RTLII csatorna minden MinDig TV néző számára.

rtlii_nagy.jpg

Két hétig kódolatlanul nézhető a RTLII csatorna minden MinDig TV néző számára, így 750 ezer háztartás számára válik elérhetővé az Oltári csajok című saját gyártású sorozat mellett két UEFA Európa Liga meccs és a Showder Klub új évada is.

Az RTL Magyarország és az Antenna Hungária Zrt. közötti megállapodás alapján az április 3. és április 16. között kódolatlanul, előfizetés nélkül lesz elérhető a MinDig TV felhasználók számára az RTLII csatorna. A kódolatlan időszakban saját gyártású sorozat, évadpremier, élő sportközvetítések és hollywoodi szuperfilmek várják a MinDig TV nézőit. Ennek megfelelően április 5-én és 12-én az Arsenal FC-CSZKA Moszkva oda- és visszavágója várja a foci szerelmeseit. Folytatódik a Showder Klub: a népszerű stand-up Comedy Show 21., vadonatúj évada április 9-én 22 órakor mutatkozik be az RTLII-n. A filmes kínálatot olyan hollywoodi szuperprodukciók erősítik, mint a Stephen King azonos című regényéből készült Carrie, vagy David Fincher hátborzongató thrillere, a Holtodiglan. Emellett a kódolatlan időszakban kerül újra képernyőre az RTLII saját gyártású, közönségkedvenc telenovellája, az Oltári Csajok is.

Az RTLII csatorna a D jelű, országos lefedettségű multiplexen a 19. programhelyen fogható, a vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu oldalon található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja a csatornát a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

Szólj hozzá!
Címkék: RTL II MinDig TV

Kódolatlan hetek a TV2 Média Csoport csatornáin

2018. március 29. 15:51 - Satinfo

Március 29. és április 11. között Super TV2, március 29-től április 4-ig pedig a Kiwi TV érhető el korlátlanul a MinDig TV nézői számára több mint 750 ezer háztartásban.

mindig_tv_nagy_2.jpg

Március 29. és április 11. között kódolatlanul érhető el a Super TV2, március 29-től április 4-ig pedig a Kiwi TV-t foghatják korlátlanul a MinDig TV nézői több, mint 750 ezer háztartásban.

A TV2 Média Csoport és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása alapján a megadott időszakokban az alábbi csatornák foghatók kódolatlanul a MinDig TV nézők számára:

Super TV2: március 29. - április 11.

Kiwi TV: március 29. - április 4.

A Super TV2 nemcsak a húsvéti szünetben, hanem utána is izgalmas szórakozást és kikapcsolódást kínál a család minden tagja számára. A kiemelt időszakban a csatorna az esti műsorsávban az amerikai blockbusterekre helyezi a hangsúlyt, legyen szó vígjátékról, romantikus történetről, drámáról vagy akciófilmről, de a csatornán látható a népszerű napi sorozat, a Jóban Rosszban is.

A romantikus vígjátékok kedvelői többet között az Aloha című országos tévépremierjét nézhetik meg március 30-án Bradley Cooper és Emma Stone főszereplésével. Április 2-án a Koszorúslányok Melissa McCarthy-val az élen kínál felhőtlen szórakozást. Aki inkább romantikus drámára vágyna, az április 11-én a mára már klasszikussá vált P.S. I love You című filmet tekintheti meg, amelynek főszerepeiben Hilary Swanket és Gerard Butlert láthatjuk. Akik inkább a klasszikus amerikai vígjátékokat kedvelik, azoknak április 7-én a Gagyi mami I, II-t ajánljuk Martin Lawrence-el a főszerepben. Akciófilmekben sem lesz hiány. Április 8-án érkezik az Elveszett frigyláda fosztogatói és az Indiana Jones és a végzet temploma Harrison Ford főszereplésével.

A kódolatlan időszakban Will Smith és Tommy Lee Jones földönkívüli izgalmakat is hoz a Men in Black sötét zsaruk 3 című akció-sci-fivel.

A tavaszi szünidőben a jól ismert kedvencek mellett, az animációs filmek legjobbjait is elhozza a Kiwi TV. A gyerekcsatorna kínálatában, reggel 9 órakor és este 20 órakor a legnépszerűbb mesék hőseivel találkozhatnak a gyerekek, akik a Kiwi TV-re kapcsolnak.

Március 29-én, csütörtökön a majomkerekség legjobb pilótáival találkozhatnak a kicsik, a Csimpilótákat 20 órától láthatják, majd másnap este ugyanebben az időben Norman, egy fura kissrác veszi fel a harcot zombikkal, szellemekkel és boszorkányokkal a ParaNorman című animációs vígjátékban. Szombaton este a Nagyon vadon 2., húsvétvasárnap a Kung Fu Panda 2., húsvéthétfőn pedig a Turbó lesz műsoron. Április 3-án, kedden este a Szörnyek az űrlények ellen című animációs sorozatot vetíti a Kiwi TV, majd másnap Verne, a teknőc és barátai veszik fel a harcot egy óriási zöld bokorral: a Túl a sövényen szintén 20 órától kezdődik. Április 5-én Z, a hangya hódítja meg a gyönyörű Bala hercegnőt, majd 6-án, pénteken egy viking tinédzser főszereplésével az Így neveld a sárkányodat lesz látható. A tavaszi szünet utolsó két napját a Nagyon vadon 3. és A Simpson család – A film zárja. A régi kedvencek mellett - Hupikék törpikék, Én kicsi pónim, Littlest pet shop - új sorozatok is képernyőn lesznek: indul a Sissi hercegnő kalandjai második évada, jönnek a Percy és a tigris mesék, de megismerkedhetnek a gyerekek George-dzsal, a Bajkeverő majommal, valamint a Mása meséivel is.

A Super TV2 a D multiplexen a 20. programhelyen, míg a Kiwi TV szintén a D multiplexen, de a 45. programhelyen fogható.

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu

Szólj hozzá!