Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

Többségben az analóg rádiók Európában

2018. május 31. 12:12 - Satinfo

A francia La Lettre Pro magazin megvizsgálta a rádióadók sugárzási paramétereit.

sony_st_5950sd.jpg

A francia  La Lettre Pro magazin adatai szerint világszerte mintegy 51.000 földfelszíni sugárzású rádióadó működik. Közülük 12.299 Európában fogható, 97%-uk az analóg FM (URH) vagy AM (KH és HH) frekvenciasávban. A földfelszíni sugárzású digitális rádióadók megoszlása Európában: 353 DAB és 881 DAB+ rendszerben működő állomás.

A szakmagazin felmérése szerint tízből nyolc francia hallgat napi rendszerességgel rádiót, átlagosan napi 2 óra 41 percet. 6,6 millió francia (a lakosság 12,2%-a) hallgat interneten fogható digitális rádióadásokat, túlnyomórészt okostelefonon keresztül. A földfelszíni sugárzású DAB+ adások az ország területének 19%-án érhetők el, hallgatottságuk nem éri el a 2%-ot.

Doga

Forrás: http://digitalradioinsider.blogspot.com

Szólj hozzá!
Címkék: FM AM DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8414014700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása