Satinfo

Média, tévézés, rádiózás

MÁR 2022-BEN LEKAPCSOLHATJÁK AZ FM ADÓKAT SZLOVÉNIÁBAN

2018. május 16. 14:30 - Satinfo

A közép-európai régióban elsőként.

dab_nagy.jpg

Új menetrendet dolgozott ki a 100 MHz-es sávban sugárzó adók lekapcsolására a szlovén műsorszolgáltatási tanács (SRDF). A friss terv szerint 2022. 02. 22-én az összes nagyobb kereskedelmi és közszolgálati rádió elhallgatna az FM sávban, és kizárólag DAB+-on folytatnák a műsorszórást.

Jelenleg az ország 70%-a van lefedve digitális rádiós jellel, beleértve a népesebb városokat és a főbb autópályákat. A hét telephelyről sugárzott R1 jelzésű multiplexben jelenleg négy közszolgálati rádió (Prvi Radio, Val 202, ARS, RSI), és nyolc kereskedelmi állomás (Radio 1, Radio 2, Radio Center, Radio Antena, Radio Ognjišče, Radio Bob, Rock Radio, Glasbeni Radio) érhető el.

A Zveza Potrosnikov Slovenije szerint az SRDF hamarosan tendert indít új DAB+ adóhálózatok kiépítésére, egyúttal felhívták a rádiókészülékeket forgalmazó kereskedések figyelmét, hogy lehetőségük szerint csak DAB+-kompatibilis eszközöket tartsanak a kínálatukban, különös tekintettel az autóelektronikával foglalkozó szaküzletekben.

Doga

Forrás: www.radiosite.hu

Szólj hozzá!
Címkék: FM DAB+

A bejegyzés trackback címe:

https://satinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3713964334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása